COSMOS

A COSMOS (Cosmetic Organic Standard) Európa-szerte alkalmazott kritériumrendszer
A termékfejlesztések hibáinak és felesleges túlzásainak kiszűrése kulcsfontosságú társadalmi feladat.
A kozmetikai ipar részt kíván venni a fenntartható fejlődés megalapozásában, mely összhangba hozza a gazdasági fejlődést, a társadalmi felelősségvállalást és bolygónk természetes egyensúlyának megőrzését. A fenntartható fejlődés elveinek alkalmazása a gazdasági tevékenységben azt jelenti, hogy változtatni kell mind a gyártási eljárásokon, mind a fogyasztói gyakorlaton. Az organikus és natúrkozmetikum szektor felismerte ezeket a kihívásokat és a piaci szereplők felelősségét. Elkötelezett amellett, hogy továbbvigye a fenntartható fejlődés ügyét és új szintre emelje az organikus és natúrkozmetikumok gyártására vonatkozó európai és nemzetközi elvárásokat.


A COSMOS-standard egy új kozmetikai tanúsítvány, melyet úgy fejlesztettek ki, hogy összhangban legyen a különféle egyéb minősítésekkel, és ilyen módon létrejöjjön egy standard, melyet nemzetközileg általánosan elismernek a natúr- és bio kozmetikumok minősítésére.

Az új tanúsítvány úgy jött létre, hogy Európa vezető natúrkozmetikum-minősítői összefogtak, és létrehozták a COSMOS-standard AISBL nevű nonprofit szervezetet.


A COSMOS-standard szövetség öt alapító tagból áll, ezek ítélik oda és ellenőrzik a minősítést. A szövetség tagjai: Soil Association (Egyesült Királyság), Ecocert (Franciaország), Cosmebio (Franciaország), BDIH (Németország), AIAB/ICEA (Olaszország). Az alapító szervezetek minden jelenlegi licencpartnere pályázhat a terméktanúsítványra. Az új Standard olyan kozmetikai termékekre vonatkozik, melyeket bio vagy natúrkozmetikumként forgalmaznak. A tanúsítvány odaítélésének folyamata során sokféle kritériumot vizsgálnak a következő kategóriákban:

  • az összetevők eredete és feldolgozása
  • a termék teljes összetétele
  • tárolás, gyártás és csomagolás
  • környezetvédelmi tevékenység
  • címkézés és kommunikáció
  • minősítés és ellenőrzés

A Standard túlmegy azon, hogy elemzi a késztermék előállításához felhasznált alapanyagokat. Átfogó megközelítés alapján ítéli oda a natúr és bio minősítést, és vizsgálja a termék hatását a környezetre és az emberre.

Keresse fel a COSMOS-STANDARD weboldalát és ellenőrizze a termékek minősítését.
© A Natura Siberica natúrkozmetikai termékcsalád kizárólagos magyarországi forgalmazója a Presto-Pilot Kft. www.presto.hu | Az oldalt készítette Netronic Kft.